МІКРОДОБРИВО

Дослідження залежності врожайності від кількості добрив та терміну посіву

“ФОРМУВАННЯ СТРУКТУРИ ВРОЖАЮ ОЗИМОГОРІПАКУ ЗАЛЕЖНО ВІД СИСТЕМИ УДОБРЕННЯ ІСТРОКУ ПОСІВУ.” Мацера Ольга Олегівна


Результати досліджень.
 Основним показником вирощування ріпаку озимого є йогоурожайність – показник, який значною мірою залежить від багатьох елементів структури врожаю,погодних умов, які складаються за період вегетації, та інших факторів зовнішнього середовища.Важливими показниками, що відображають продуктивність озимого ріпаку є густота рослин,кількість гілок та стручків на рослині, кількість насінин в стручку та маса 1000 насінин. Даніпоказники дають змогу встановити рівень біологічної врожайності, яка завжди є вищою відфактичної. Максимальний урожай насіння формується за їх оптимального співвідношення, однак у разі недостатнього розвитку одного структурного елемента врожай може бути компенсований за рахунок іншого показника. Елементи структури врожаю є досить мінливими і залежать відконкретних умов, які формують кількісне вираження кожного з них
data-matched-content-ui-type="image_sidebyside" data-matched-content-rows-num="2" data-matched-content-columns-num="1" data-ad-format="autorelaxed">

Метки: