МІКРОДОБРИВО

Богдана – сорт озимої пшениці.

ОРИГІНАТОР: Інститут фізіології рослин і генетики НАН України, Миронівський інститут пшениці ім. В.М. Ремесла.


ЗАНЕСЕНИЙ ДО РЕЄСТРУ СОРТІВ РОСЛИН УКРАЇНИ в 2006 році. Різновид лютесценс.

БІОЛОГІЧНІ ОЗНАКИ:  сорт Богдана відноситься до класу озимих м’яких пшениць. Сорт середньостебловий, інтенсивного типу, середньостиглий. Стійкий до вилягання. Морозостійкість висока. Посухостійкий. Середньостійкий до ураження борошнистою росою та бурою листковою іржею. Стійкий до осипання зерна.

В нас можна купити еліту озимої пшениці. Телефонуйте +38662156358

Орієнтовна ціна грн/т  ______ в бегах, без доставки. (склад в Дніпропетровській обл.)

Кущ – напівпрямостоячий, рослини середньої висоти. Соломина слабко виповнена з помірним восковим нальотом на верхньому міжвузлі та слабким опушенням опуклої поверхні верхнього вузла. Колос білого або солом’яно-жовтого кольору, пірамідальної форми, довгий та нещільний з помірним восковим нальотом та наявними зубцями. Нижня класів луски: овальної форми, плече пряме, середньої ширини, зубець прямий і дуже короткий, опушення внутрішньої та зовнішньої поверхні – слабка. Зернівка червоного кольору, середня за довжиною і шириною, крупна.

Рекомендовано для вирощування в Степу, Лісостепу та на Поліссі.

Сорт Середньостебловий
Вегетаційний період, діб 287-300
Рослина заввишки, см 98-104
Маса 1000 насінин, г 44,6-48,8
Стійкість до вилягання Висока
Морозостійкість Висока
Стійкість до ураження борошнистою росою Середня
Стійкість до бурої листкової іржі Середня
Стійкість до осипання зерна Висока
Зміст білка в зерні, % 12,9-14,7
Зміст сирої клейковини, % 26,6-32,3
Сила борошна, а.о. 313-368
Об’єм хліба із 100 г. борошна, мл 830-1110
Оцінка хлібопекарських властивостей, балів 4,2-5,0
Посухостійкість, балів 8-9
Стійкість до вилягання, балів 8-9
Стійкість до осипання зерна, балів 8-9
Стійкість до хвороб, балів 7-9
Норма висіву, млн/га 5,0-5,5
Потенційна врожайність
Степу, ц/га. 68,7
Лісостепу, ц/га. 73,4
Полісся, ц/га. 60,6

Метки: